Dornier 24 – Κύθηρα

Aviation-Arcaeology-logo

 

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1943, αεροσκάφος τύπου Do 24 της 7ης Σωστικής Μοίρας Θαλάσσης ξεκίνησε από το Φάληρο για να παραλάβει τους τραυματίες πετρελαιοκίνητου καϊκιού το οποίο είχε δεχθεί επίθεση από βρετανικά Beaufighter στο Καψάλι Κυθήρων. Μετά από άσχημη προσγείωση το αεροσκάφος παθαίνει ζημιές και βυθίζεται στην νότια άκρη των Κυθήρων*. Ο απολογισμός είναι 2 νεκροί και τα υπόλοιπα 4 μέλη του πληρώματος βαριά τραυματισμένα.

*) Το πολεμικό ημερολόγιο της γερμανικής Ναυτικής Διοίκησης Κρήτης αναφέρει νότια Κύθηρα, ενώ το πολεμικό ημερολόγιο της γερμανικής  7ης Σωστικής Μοίρας Θαλάσσης αναφέρει το Καψάλι Κυθήρων.

dornier 24

 

Σύμφωνα με το πολεμικό ημερολόγιο της μοίρας το αεροσκάφος είχε τα πολεμικά διακριτικά DJ+ZM και τον αριθμό κατασκευής 0087. Τα ονόματα του πληρώματος ήταν: Πιλότος Ofw. Walter Steinig (τραυματίας), Ασυρματιστής Fw. Guenter Kommnik (τραυματίας), Α΄ Ιπτάμενος Μηχανικός Uffz. Alfred Westerkowsky (τραυματίας),  Παρατηρητής Ofw. Richard Marquardt (νεκρός),  Β΄ Ιπτάμενος Μηχανικός Uffz. Günther Kunde (νεκρός).

 

Η αναφορά προέρχεται από το αρχείο του Δημήτρη Γκαλόν.

Do 24

 

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.